Lisa bakar..
Jag fick för mig att baka igår, jag är en sån som kör i lite allt möjligt för att se om det blir gott.. Grunden var Kladdkakemuffins, varav jag hittade ett superbra recept på Tasteline, men ville tillföra det lilla extra... Vi hade Apelsinkrokant (maraboooou) och marschmellow fluff tillgängligt, vad gör vi då? Jo vi experimenterar lite..
Här är receptet... det som är tjockt är det jag har lagt till...
Kladdkakemuffins
12-15 st
100 g margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker (tog ca 2 dl socker med tanke på att chokladen och fluffet är så sött)
1 1/2 tsk vaniljesocker
1 krm salt
4 msk kakao (liiite mindre kakao med tanke på chokladen, men gillar man choklad? go for it)
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
ca. 2-3 msk (kör på om du gillar kladd) marschmellowfluff
ca ½ 200grams Apelsinkrokant (även här, kör på om du gillar choklad)
Smält margarin och låt svalna.
Vispa ägg och soker poröst, tillsätt de torra ingredienserna bakpulvret blandat med mjölet. rör ner det avsvalnande smöret. Hacka chokladen till relativt små bitar, inte pyttesmått.. man ska känna dom i muffinsarna.
Häll i marschmellowfluffet.. (vanliga marschmellows funkar utmärkt..)
fyll muffinsformar till ungefär hälften med smet.
grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter.
4/5 möjliga... Fick kommentaren "Gift dig med mig?" När dom hade smakats på... (okej, sen att det var mammas 50+ väninna som sa det kan vi ju stryka och leka att det var en typ 25 till 32 årig karl...haha... )
Här är receptet... det som är tjockt är det jag har lagt till...
Kladdkakemuffins
12-15 st
100 g margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker (tog ca 2 dl socker med tanke på att chokladen och fluffet är så sött)
1 1/2 tsk vaniljesocker
1 krm salt
4 msk kakao (liiite mindre kakao med tanke på chokladen, men gillar man choklad? go for it)
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
ca. 2-3 msk (kör på om du gillar kladd) marschmellowfluff
ca ½ 200grams Apelsinkrokant (även här, kör på om du gillar choklad)
Smält margarin och låt svalna.
Vispa ägg och soker poröst, tillsätt de torra ingredienserna bakpulvret blandat med mjölet. rör ner det avsvalnande smöret. Hacka chokladen till relativt små bitar, inte pyttesmått.. man ska känna dom i muffinsarna.
Häll i marschmellowfluffet.. (vanliga marschmellows funkar utmärkt..)
fyll muffinsformar till ungefär hälften med smet.
grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter.
4/5 möjliga... Fick kommentaren "Gift dig med mig?" När dom hade smakats på... (okej, sen att det var mammas 50+ väninna som sa det kan vi ju stryka och leka att det var en typ 25 till 32 årig karl...haha... )
Kommentarer
Trackback